• Hem
  • #YouAreIncluded...
Folkviljan

#YouAreIncluded – Vänsterpartiet är med på World Pride 2021

Som socialister har vi varit med och skapat möjligheter för samkönade att adoptera, vi har kämpat för  samkönade äktenskap – och vunnit.

Men ännu är inte alla kamper vunna! Därför blir det för oss som rörelse desto viktigare att, i samklang med vår samtid, sälla oss till de lyckliga skaror som kommer att utgöra World Pride 2021.

Dagarna 12-22 augusti kommer staden att fyllas av lika delar färg och glam som kamp och diskussioner.

Malmö och Köpenhamn kommer att utgöra navet för de organisationer och människor som tillsammans ska sätta agendan och belysa HBTQIA+ kampen. Vänsterpartiet Malmö tar tillfället i akt att vara en del av detta. Dels anordna egna samtal dels vara en del av något större – paraden, Pride house och festligheterna.

Några hållpunkter:

Den 17 augusti kommer Malin Björk, evenemanget till ära, att delta i feministiska och internationella utskottets sommarkafé och prata om HBTQIA+ kampen i Europa.

Tillsammans med Hanna Thomé, tidigare kommunalråd och numera styrelseledamot för Vänsterpartiet Malmö utgör hon även DJ-duon Lesbiska Lobbyn och de kommer att leda oss genom dansen under

Vänsterpartiet Malmös tjejfest den 18 augusti. Vår ordförande Maria Dexborg kommer att prata om samverkande diskriminerande strukturer tillsammans med andra representanter från civilsamhället, och vårt regionråd Sara Svensson kommer att prata om rätten till jämlik vård för personer med normbrytande sexualitet.

Det kommer också att anordnas en tipsrunda genom queer-Malmö och vi kommer självklart att finnas på plats med bokbord i Pridehouse och delta i Prideparaden.

Håll utkik på www.vmalmo.se och på www.malmopride.com för detaljer och program.

/Busi Dimitriu

Dela den här sidan:

Kopiera länk