• Hem
  • Jobba med oss
sida

Jobba med oss


Vad roligt att du är intresserad av jobba med oss!

Vänsterpartiet är en växande rörelse för ett jämlikt Sverige. Vårt parti består av våra medlemmar, aktivister,  förtroendevalda politiker och anställda medarbetare.

Nedan hittar du två annonser för tre tjänster.

 

Vänsterpartiet i Skåne söker en valorganisatör

 

Vänsterpartiet är ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt parti på ekologisk grund. Vi driver en politik för att skapa ett Skåne för alla, inte bara för de rikaste.

Vårt distrikt är Vänsterpartiets andra största och har i dagsläget cirka 3200 medlemmar och består av 30 partiföreningar från Trelleborg i söder till Osby i norr.

Hösten 2021 påbörjar vi vårt valarbete och är i behov av förstärkning. Vi söker en valorganisatör.

Som valorganisatör på Vänsterpartiet i Skåne kommer du att ingå i ett team som främst arbetar med valkampanjen. Du kommer att vara ett centralt stöd för partiföreningarna runt om i Skåne. I dina arbetsuppgifter ingår att samordna aktiviteter, anordna kampanjer och uppmuntra medlemmar att delta i valkampanjen samt andra aktiviteter som anordnas av distriktet.

I tjänsten ingår även administrativa arbetsuppgifter, så som medlemsinvetering i ett medlemsregister och att administrera en ringcentral. En hel del av arbetsuppgifterna kommer att utföras i programmet Zetkin. Som anställd får du en introduktion och utbildning i programmet Zetkin.

  • Vi söker dig som delar vår politiska grund och vill vara med i vår kamp för ett jämlikt samhälle.
  • Du ser helheten i en organisation, är lösningsinriktad och har ett positivt förhållningssätt.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av valarbete och kampanjer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan: Skriftlig ansökan senast 15/8 via mail till: [email protected]

Anställningsform: Visstidsanställning 210920-220930
Arbetstid: 100% – Målstyrd arbetstid
Löneform: Enligt kollektivavtal KFO – Handels för ombudsmän och politiska sekreterare i Vänsterpartiet


Vänsterpartiet Region Skåne söker politiska sekreterare

 

Vänsterpartiets regiongrupp i Region Skåne söker två nya politiska sekreterare för att förstärka vår organisation! Vill du vara med och utveckla och nå ut med vår politik i Vänsterpartiet kring sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och hur vi bygger ett jämlikt samhälle som hänger ihop – i hela Skåne?

Vi letar efter dig som är kreativ, självständig och har förmåga att arbeta resultatorienterat tillsammans med oss. Tjänsterna startar i höst (startdatum flexibelt) och löper över hela 2022.

Politisk sekreterare med fokus på den regionala valrörelsen

Skåne är en region där den ekonomiska ojämlikheten växer; klyftorna märks i utbildning, inkomster och hälsa, mellan stad och land. Vänsterpartiet vill få bort ojämlikheten och bygga ett Skåne för alla – inte bara för några få. Vill du vara med och arbeta tillsammans med oss i Vänsterpartiet i Region Skåne för en politik för jämlikhet inför, under och efter valrörelsen 2022? Vi söker dig som har erfarenhet av eller kunskap om politiskt arbete i och runt de regionala frågorna sjukvård, kollektivtrafik, kultur, infrastruktur, regional utveckling, klimat och levande landsbygd. Vi söker dig som har erfarenhet av eller kunskap kring kampanjarbete, organisation, arrangemang och att formulera och nå ut med politiska budskap. Att kommunicera politiska budskap är ett varierat uppdrag och du kommer att vara en viktig del i ett lag för att skapa politik för jämlikhet runt om i hela Skåne tillsammans med våra regionpolitiska förtroendevalda, kommunala företrädare och aktiva.

Politisk sekreterare med fokus på opinionsarbete och kommunikation

Vi söker dig som har erfarenheter av eller kunskap kring kommunikationsarbete och utåtriktat opinionsarbete i Vänsterpartiet eller andra närliggande organisationer. Förmågan att tillsammans med andra leda och genomföra kampanjer är också meriterande. Du har kunskap om det parlamentariska arbetet. Du behärskar skrift i olika genrer såsom opinionsbildande texter och materialproduktion. Du bör ha kunskaper i grafisk produktion, rörlig bild och att arbeta med hemsidor och sociala medier. Erfarenheter och kompetens inom området jämställdhet och organisation är välkommet.

Tjänsterna är visstidsanställningar på heltid som avslutas 31 december 2022. Arbetstiden är oreglerad. Tillträde kan diskuteras men under september/oktober är önskvärt. Lön utgår enligt Region Skånes reglemente för politiska sekreterare.

Vi vill ha din skriftliga ansökan senast 2021-08-15 till Vänsterpartiets gruppledare Sara Svensson: [email protected].

Om det politiska arbetet i Vänsterpartiets parlamentariska grupp i Region Skåne:

Vänsterpartiet arbetar i opposition i Region Skåne. Regionen har ansvar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regionala utvecklingsfrågor. Regionen styrs sedan valet 2018 av en minoritetsledning bestående av de fyra allianspartierna.

Vänsterpartiets anställda i regiongruppen arbetar med att stötta regiongruppen i det politiska arbetet och nå ut med Vänsterpartiets politik i regionfrågorna runt om i Skåne.

Vänsterpartiets regiongrupp har i dagsläget tre politiska sekreterare och arbetar nära tillsammans med distriktets anställda.  Kansliet finns i Kristianstad och vi har även kontor i Malmö. Arbetet kan förläggas flexibelt.

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att bygga opinion för en än starkare vänster i Skåne!

För ytterligare information och frågor kontakta Sara Svensson: 0709-13 44 10.

Dela den här sidan:

Kopiera länk