• Hem
  • Hela Skåne ska ...
sida

Hela Skåne ska leva!

Landsbygdskonferens 2022

 

Är du intresserad av landsbygdsfrågor? Vill du se till att Vänstern stärks i valet? Då ska du komma på Vänsterpartiets landsbygdskonferens!

Söndagen den 12 juni träffas vi i Svalöv för att diskutera Vänsterpartiets politik för en levande och stark landsbygd. Alla som är intresserade är välkomna!

Klicka här för att komma till anmälan

 

HÖGERPOLITIKEN UTARMAR LANDSBYGDEN

I marknadsskolans och marknadsvårdens Sverige placeras skolor och vårdcentraler där det går att tjäna mest pengar, inte där de behövs. I högerns Skåne drar man in resor och höjer priserna på kollektivtrafiken istället för att bygga ut den och sänka priserna. Resultatet är att den landsbygd som producerar en stor del av Skånes välstånd berövas fungerande skolor, vårdcentraler och kollektivtrafik.

VÄNSTERN HAR LÖSNINGARNA

För att råda bot på de problem den skånska landsbygden står inför krävs vänsterpolitik. Söndagen den 12 juni träffas vi för att diskutera och lära oss mer om dessa. Det blir en heldag med föreläsningar, diskussioner och workshops på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Alla som är intresserade är välkomna!

Arrangemanget görs i samarbete med ABF Skåne.

 

PROGRAM

Frukost (09.15-09.45)
Vi bjuder på frukost

Introduktion (09.45-10.00)
Alla hälsas välkomna och dagens upplägg presenteras

 

Pass 1
Sjukvårdspolitik för hela Skåne (10.00-10.40)
Agneta Lenander, sjuksköterska och regionpolitiker för V pratar om hur vi fixar en fungerande vård för hela Skåne.

En kollektivtrafik för alla (10.00-10.40)
Samuel Hammerå, Vänsterpartist aktiv i Bromölla och region Skåne presenterar Vänsterpartiets politik för en tillgänglig och billig kollektivtrafik i hela Skåne.

 

Pass 2
Vad kan vi lära av Danmark?
(10.45-11.35)
Vad kan vi lära av det danska vänsterpartiet Enhedslisten och dess arbete för en stark och levande landsbygd? Ett samtal med Vibeke Syppli Enrum från Enhedslisten.

 

Pass 3
Olle Forsell – Matvärn
(11.35-12.15)
Sverige har mat för en vecka om vi blir avskärmade. Den inhemska produktionen är helt beroende på importerade insatsmedel. Jag kommet att tala om detta och det svek staten gör/gjort och hur marknaden drivit fram denna situation. Framförallt kommer jag att gå in på hur civilsamhället måste bygga upp sin egen beredskap och om Matvärn som växer fram som en rörelse med lokala grupper.

Företagande på landsbygden – hur kan vi förenkla och förbättra? (11.35-12.15)
David Lenander från Vänsterpartiet Svalöv pratar om och håller i en diskussion om vilken politik som behövs för småföretagare

 

Lunch (12.15)
Vi bjuder på en god och trevlig Lunch.

 

Pass 4
Hur pratar vi politik på landsbygden?
(13.05-13.50)
David Lenander från Vänsterpartiet Svalöv pratar om och håller i en diskussion om vilken politik som behövs för småföretagare

Fika (13.50-14.10)

Levande landsbygd – Workshop (14.10-14.50)
Vi slår ihop de idéer och tankar vi fått under dagen och brainstormar tillsammans vägar framåt till en framtida stark och levande landsbygd.

Workshop: Vad betyder klimatomställningen för landsbygden? (13.30-14.50)
Vi diskuterar konsekvenserna av klimatförändringarna och möjligheterna för omställning på landsbygden. Workshopen inleds med korta föredrag om de sektorer som måste förändras om vi ska nå klimatmålen och sedan diskuterar vi tillsammans hur förändringarna kan ske och hur en fossilfri skånsk landsbygd kan se ut. Workshopen hålls av Alexandra Nikoleris, Jonas Algers och Jens Hylander, forskare i miljö- och energisystem.

 

Avslutning (14.55-15.30)
Vi samlar ihop dagen och pratar om vad som är på gång runt om i Skåne.

 

VAR?
På Fridhems Folkhögskola som ligger på Rönnebergsvägen 10 i Svalöv. Skolan nås enkelt med bil eller kollektivtrafik.

Skolan ligger fem minuters promenad från Svalöv station. Det går även att ta buss 230 till Svalöv Brandstationen eller buss 240 till Hans Perssons väg.

Affischer att skriva ut och använda:

Landsbygdskonferens affisch A3

Landsbygdskonferens, med talonger CMYK

Dela den här sidan:

Kopiera länk