Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Distriktsårskonferens 2022

mars 12 - mars 13

Partidistriktets årskonferens genomförs lördagen den 12 mars preliminärt i Helsingborgs Folkets hus, Södergatan 65 (förutsatt att corona-situationen möjliggör en fysisk konferens).

Distriktsårskonferensen är partidistriktets högsta beslutande organ och distriktets årsmöte. Partiföreningarna har ett ombud per påbörjat 40-tal medlemmar. Antal ombud per partiförening framgår av kallelse som gått till partiföreningarna. Ombud utses på partiföreningarnas medlems- eller årsmöten och ska vara inrapporterade till distriktet senast den 18/2.

Förslag till verksamhetsplan

En av de viktigaste frågorna på distriktsårskonferensen är antagandet av verksamhetsplan för distriktet. Distriktsstyrelsens förslag till verksamhetsplan finns i Folkviljan 6/21 som sänts till alla medlemmar och även finns på distriktets hemsida skane.vansterpartiet.se

Förslag till regionpolitiskt program

Ytterligare en viktig punkt på distriktsårskonferensen detta valår är antagandet av regionpolitiskt program. I det regionpolitiska programmet lägger vi fast den politik som vi ska gå till val på i Region Skåne och som sedan den regionpolitiska gruppen ska arbeta för under nästa mandatperiod. Även förslaget till regionpolitiskt program finns i Folkviljan 6/21.

Motionera

Vill du ändra något i eller lägga till något till verksamhetsplanen eller det regionpolitiska programmet eller har du något annat förslag som rör distriktets politik eller verksamhet? Då ska du skriva en motion till distriktsårskonferensen. Både partiföreningar och enskilda medlemmar kan motionera. Motioner mejlas till [email protected]. Sista dagen att lämna in motioner är den 28 januari.

Nominera

Distriktsårskonferensen väljer distriktsordförande, distriktsstyrelse, revisorer och valberedning för distriktet. Förhandsnomineringar inför dessa val mejlas till [email protected] senast den 30 januari utom förhandsnomineringar inför valet av valberedning som istället mejlas senast samma datum till [email protected]. Såväl partiföreningar som enskilda medlemmar kan nominera. Skriv en kort presentation av den/de du nominerar samt en motivering. Den/de du nominerar ska vara tillfrågade och ha tackat ja till att kandidera.

Valkonferensen den 13 mars beslutar om riksdags- och regionlistor

Dagen efter distriktsårskonferensen den 13 mars genomför distriktet sin valkonferens. Valkonferensen antar riksdagslistor för Skånes fyra riksdagsvalkretsar samt regionfullmäktigelistor för Skånes sex regionvalkretsar. Liksom på distriktsårskonferensen har partiföreningarna på valkonferensen ett ombud på påbörjat 40-tal medlemmar. Partiföreningarna kan välja att låta sig representeras av samma eller olika ombud på distriktsårskonferensen och valkonferensen. Till skillnad mot på distriktsårskonferensen kan även ledamöter av distriktsstyrelsen väljas till ombud på valkonferensen.

Nominera dem du vill se som våra riksdags- och regionfullmäktigekandidater

Förhandsnomineringar av riksdags- och regionfullmäktigekandidater inför valkonferensen mejlas till [email protected] senast den 30 januari. Såväl partiföreningar som enskilda medlemmar kan nominera. Skriv en kort presentation av den/de du nominerar samt en motivering. Den/de du nominerar ska vara tillfrågade och ha tackat ja till att kandidera.

Detaljer

Börjar:
mars 12
Slutar:
mars 13
Evenemang Kategori:

Arrangör

Vänsterpartiet Skåne
E-post:
skane@vansterpartiet.se
View Arrangör Website

Plats

Folkets hus Helsingborg
Södergatan 65
Helsingborg, Skåne Sverige
+ Google Map