Skånes vänsterdagar 12-13 oktober

Efter vårens kongress och starka EU-val står vi redo att blicka framåt tillsammans! Hur påverkar våra strategier och ställningstaganden vår lokala politik i kommuner, regioner och som företrädare och aktivister? Vilka möjligheter och utmaningar ligger i att styra från vänster, och hur ser vi på det här hos oss? Hur kan vi arbeta framåt med viktiga frågor som arbetstidsförkortning och sjukvårdspolitik?

Följ med på två dagar fyllda med politisk inspiration & diskussion!

Praktiskt information

12-13 oktober ABF-huset i Malmö
Lördag –
9.30-16.30. Middag 18.00.
Söndag –
10.30-14.45

Vi bjuder på frukost, lunch, fika och middag, tid att träffas och prata med varandra! Boende löser deltagarna själva.

Skånes vänsterdagar är ett samarbete med ABF. 

Anmälan

Det kostar inget att delta, men då vi beställer mat är anmälan bindande.

Det är endast ett fåtal platser kvar! 

Här anmäler du dig!

Vad händer på dagarna?

Se schemat för dagarna

Varje pass börjar med att vi gemensamt lyssnar på en föreläsare och sedan delar upp oss i grupper för ledda strategiska diskussioner. Det finns tre spår att välja på: kommunpolitiskt, regionpolitiskt eller företrädare & aktivist. Vid anmälan väljer du själv vilket spår du vill gå.

Lördag

Föreläsare:
Lisa Claesson
Partistyrelseledamot och ombudsman i Skåne inleder om Vänsterpartiets strategidokument och håller i en diskussion om hur vi förverkligar Vänsterpartiets klimat och miljöpolitik.

Daniel Bernmar

Kommunalråd i styre för Vänsterpartiet i Göteborg pratar om hur vi kan styra som vänster. Vi delar sedan upp oss för strategiska diskussioner lett av Carina Örgård och Anders Skans.

Jens Börjesson
Sammankallande för Vänsterpartiets programkommission pratar om hur vårt nyantagna partiprogram kan omvandlas till politisk praktik. Vi delar sedan upp oss för strategiska diskussioner lett av Jesper Sahlen, Alexandra Thomasson och Banesa Martinez.

Karin Rågsjö

Vänsterpartiets sjukvårdspolitiska talesperson pratar om vårdens framtida organisering, följt av frågestund.

Söndag

Arbetstidsförkortning
Fackförbundens perspektiv – hur ser vägen framåt ut?
Malin Tillgren, ordförande för Vårdförbundet avdelning Skåne, och Olga Krivtsova, vice ordförande för Kommunal sektion Malmö vård och omsorg deltar. Vi delar sedan upp oss för strategiska diskussioner lett av Helena Falk, Patrik Milton och Patrik Strand.

Maria Forsberg

Vänsterpartiets nya biträdande partisekreterare pratar om vägen framåt för Vänsterpartiet.

Middag på lördagen

Middagen klockan 18.00 på lördagen kommer att vara på Grand, sju minuters promenad från ABF. Du som föranmält dig i anmälningsdokumentet har mat bokad.
Mat och en alkoholfri dryck ingår, bar för egna inköp finns. Om ni sedan är sugna på lite dans och mer häng med kamrater så är alla välkomna att stanna kvar på nattklubben som öppnar kl. 22.

Vill du vara funktionär?

För att helgen ska bli så bra som möjligt så behöver vi några personer som kan tänka sig att hjälpa till med det praktiska under helgen. Det utlovas god stämning och evig tacksamhet!

Anmäl dig som funktionär här

Dela den här sidan:

Kopiera länk