• Hem
  • Kom med på inte...
artikel

Kom med på internationella kvinnodagen!

Kom med Vänsterpartiet runt i Skåne på internationella kvinnodagen!

Helsingborg

I solidaritet med kvinnorna i Iran. Då träffas vi på Folkets hus (Södergatan 65) på bottenplan och lyssnar till Mitra Najafi som pratar om kvinnokamp i Iran då och nu. Efter Mitra tar Emma Wennerholm (V) vid och pratar om feminism i Vänsterpartiet. Vi håller öppet från Kl 17 för mingel men programmet börjar först Kl 18. Varmt välkomna!

Läs mer

Hässleholm


Vänsterpartiet
Hässleholm uppmärksammar Internationella kvinnodagen onsdag 8 mars. Från kl. 16.30 på Stortorget.

Lund

Demonstration på Stortorget kl. 15-17 Tema: kvinnors rättigheter med fokus på Iran och Afghanistan. Röda kapellet medverkar.

Läs mer

Diskussionsmöte 19-21 på Lilla caféet, Lilla tvärgatan 2. Vi gästas vi av Susanne Björkenheim som inleder på temat ”kvinnor i kamp mot kärnvapen”.

Läs mer

Malmö

Feminister för fred. Gustav Adolfs Torg kl. 17.00. Tåg till Möllevångstorget. Tal, musik och demonstrationståg.

Läs mer

 

Simrishamn

Kl 11.30-13.30, Träff på på Stortorget med bokbord och boklotteri. Vår sång- och musikgrupp Vänstersväng sjunger och spelar.

Ystad

Tema: Kvinnor i internationell kris. Tal, musik,
bokbord. Stortorget kl. 17

Läs mer

Östra Göinge

Föreläsning om Våld i nära relationer. Broby folkets hus: 18.30.

Medverkande: Emma Edberg Matei, universitetsadjunkt, sjuksköterska och beteendevetare på Högskolan i Kristianstad och Kvinnojouren Frida. Arrangörer: Vänsterpartiet Östra Göinge, Socialdemokraterna Östra Göinge och ABF.

Livesändning med Nooshi

Kvinna liv frihet – Vänsterpartiet sänder feministisk talkshow kl 19.00 med Nooshi Dadgostar. I programmet möter vi Mahdieh Golroo, journalist och aktivist som kom till Sverige år 2020 efter att ha fängslats i Iran för sin kamp för kvinnors rättigheter. Nooshi Dadgostar berättar hur Vänsterpartiet vill sätta press på regimen i Iran och håller ett tal till stöd för demonstranterna. Det blir också en stark musikvideo av och med den exiliranska rapartisten Justina

Läs mer

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk