• Hem
  • 8 mars i Skåne
artikel

8 mars i Skåne

När regeringen och SD slaktar välfärden drabbar det kvinnor hårt. Många förlorar sitt jobb, ännu fler drabbas när en redan pressad arbetssituation blir än värre när kollegor försvinner. Skenande matpriser och stigande taxor i kollektivtrafiken drabbar alla med låga inkomster. En majoritet av de som drabbas värst är kvinnor, inte minst ensamstående mammor.

Antalet barnfamiljer som vräks ökar, samtidigt som  regeringens skattesänkningar gynnar män med höga  inkomster. Feministiska landvinningar som skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor och föräldraledigheten görs till vinstmaskiner åt riskkapitalister.

Sverige har idag den mest kvinnofientliga regeringen  i modern tid.

Vi behöver en regering som är till för alla. Vi behöver krispolitik som funkar för vanligt folk. Som skyddar välfärden och tryggheten för föräldrar, och för de  som utsätts för våld.

Sverige behöver feminism. Kom med du också!

Helsingborg

Fira internationella kvinnodagen tillsammans med Vänsterpartiet, ABF och föreningslivet. Tillsammans vill vi visa vårt stöd till kvinnor över hela världen och inspireras av varandra.
Vi kommer att vara hos ABF på Södergatan 15, 16.00-19.00 Fredagen den 8e mars. Vi kommer ha utställning, workshops, film och samtal och fika.. Läs mer här

Hässleholm

Vänsterpartiet Hässleholm uppmärksammar Internationella kvinnodagen från kl. 11.00 på Stortorget. Kom o prata politik och feminism!

Kristianstad

Den 8/3 kl. 17.30 uppmärksammar Vänsterpartiet Kristianstad den internationella kvinnodagen. Vi har bjudit in vår gäst Mia Christensson från distriktsstyrelse som kommer att hålla i ett kortare föredrag. Förutom att Mia är en stark feministisk röst och människorättskämpe, har hon en gedigen facklig bakgrund. Därefter kommer vi att ha en workshop utifrån temat “Sveriges mest kvinnofientliga regering”. Läs mer här

Lund

Demonstration på Stortorget kl 16. Därefter appellmöte som
leds av Röda kapellet kl 17–17:45 i Botulfshörnan, Stadshallen. Läs mer här

Malmö

Kom och demonstrera med oss under parollen:
Internationell solidaritet, alla kvinnors kampenhet! Samling Gustav Adolfs torg kl. 17.30. Tåg till Möllevångstorget

Läs mer här

Simrishamn

Vi träffas framför Rådhuset på Stortorget kl 11–13.

I vårt V-tält dekorerat med affischen ’Kvinna. Liv. Frihet’ finns: bokbord, boklotteri och material att dela
ut, frågelåda samt kaffe med tilltugg.

Vår musikgrupp Vänstersväng musicerar och sjunger. Ordföranden för Kvinnojouren håller tal.

Dela den här sidan:

Kopiera länk