sida

Studier

Nedan finns ett antal mer allmänna studiepaket som lämpar sig att genomföra en kväll eller en halvdag på en helg i er partiförening.

Våra aktuella studier och träffar hittar du genom att klicka här

Vill du organisera någon av dessa studier i din partiförening eller har du frågor så kontakta distriktskansliet på [email protected]

Nyfiken på Marx?

Studiecirkel. Nedan finner ni allt material för att ha studiecirkel om Karl Marx teorier samt diskussionsunderlag och studiefrågor för diskussioner om hur vi kan använda teorierna för att förstå och förändra världen.

Ladda ner studiematerialet här(zip-fil)

Socialistskolan

Vänsterpartiet är ett parti med långsiktiga mål om ett socialistiskt, och ekologiskt hållbart feministiskt samhälle. Denna kurs förklarar på ett grundläggande sätt utifrån partiprogrammet vad vi menar med det. Med fokus framför allt på det socialistiska perspektivet pratar vi om vilka våra ideologiska och teoretiska utgångspunkter är, vad de betyder i praktiken och hur vi kan närma oss våra mål. Den beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra. Kursen tar cirka fyra timmar.

Feministskolan

Feministskolan går på ett grundläggande sätt, med utgångspunkt från partiprogrammet, igenom vad det innebär att Vänsterpartiet är ett feministiskt parti. Och vad som är utmärkande för just Vänsterpartiet och många andra vänsterfeminister. Såväl hur verkligheten ser ut idag som våra teoretiska och ideologiska utgångspunkter när vi arbetar för att förändra den verkligheten. Kursen beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra. Kursen tar cirka fyra timmar.

Sex timmars arbetsdag – nu tar vi striden om tiden

Vi måste bygga ett arbetsliv för alla. Ett arbetsliv där vi har makt och inflytande över våra jobb, där alla orkar jobba till pensionen och inte blir utslitna i förväg. Ett arbetsliv där alla ryms och där inte stora grupper hamnar utanför. Ett arbetsliv där det är självklart att vi vet våra scheman i god tid och inte tvingas vänta vid telefonen på tillfälliga inhopp. Vi driver reformen om sex timmars arbetsdag i hög grad som en feministisk fråga. Den här kursen går igenom våra argument för arbetstidsförkortning och möjliga modeller för hur det skulle kunna genomföras. Kursen tar cirka två timmar.

Ekologiskt-ekonomisk punktprogram

Denna kurs utgår från partiets nyligen antagna ekologisk-ekonomiska punktprogram och visar hur vi verkar för en nödvändiga rödgrön klimatomställning. Kursen visar på hur detta är avgörande i skapandet av ett rättvist och mer jämlikt samhälle, där ekonomin och de sociala och ekologiska behoven drar åt samma håll. Kursen beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra. Kursen tar två eller fyra timmar (valbart upplägg).

Zetkin – en digital plattform för att organisera aktivism

Zetkin är en digital plattform för att organisera aktivism och en av nyckelingredienserna i Malmövänsterns framgångsrika organiserings- och mobiliseringsarbete. Under två timmar utforskar vi tillsammans hur ni kan använda Zetkin för att engagera fler aktivister i valrörelsen. Utbildningen riktar sig främst till de medlemmar i partiföreningen som tar organisatörsansvar. Kursen tar cirka två timmar.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk