• Hem
  • 1 maj 2021
sida

1 maj 2021

Livesändningar och lokala event
Nooshi Dadgostars tal Malmö Lund Helsingborg Tomelilla och Sjöbo Skurup Simrishamn


Jobb, jämlikhet, framtidstro!

 

I år kommer vi fira 1 maj under parollen Jobb, jämlikhet framtidstro. Tyvärr kan vi inte samlas i hundra och tusental på gator och torg heller denna 1 maj. Men vi manifesterar och ordnar en mängd aktiviteter på andra sätt. Vi uppdatera löpande denna sida så håll koll!

Var med och skapa plakat-collage!

 

Skapa ett plakat och ta en bild när du håller upp det och skicka bilden till  [email protected] så sätter vi ihop det till fina collagebilder och sprider på sociala medier så att vi kommer ut med vår politik och våra budskap!

Alla partiföreningar har fått skyltar skickade till sig som går att använda. Vill du själv skriva ut en sådan bild kan du ladda ner den här.

Ju fler bilder vi får in desto fler fina collage kan vi sätta ihop!

Skylta rött!


Den nu klassiska kampanjen skylta rött kommer såklart att fortsätta! Så glöm inte att till 1 maj leta upp ditt rödaste örngott eller annat rött tyg eller rött papper. Kan vi inte träffas så kan vi åtminstone visa grannarna att vi har hjärtat på rätta stället!

Förra året strömmade det in hundratals bilder på flaggor och fanor som hängde från fönster och balkonger. Det här är en 1 maj-tradition som vi tycker har kommit för att stanna!

Så häng rött och lägg ut en bild i dina sociala medier, tagga #1maj. Kolla också in den här gruppen på Facebook för att hänga rött från partiet centralt: https://www.facebook.com/events/482512856119718

Se våra digitala samtal

 

Inför 1 maj kommer Vänsterpartiet Skåne att genomföra digitala sändningar på olika politiska teman.

Jobb, jämlikhet, framtidstro – för hela landet

Vänsterpartiet Skåne i samarbete med ABF arrangerar ett digitalt samtal med tema storstad – landsbygd och klyftan däremellan.
Hur ser vi till att hela landet utvecklas och får en bättre samtid och framtid? Vad är vänsterns roll i det hela? Vi har bjudit in följande personer för att diskutera saken.
Po Tidholm, journalist, kulturkritiker och författare till bland annat Norrland och Läget i landet
Ida Gabrielsson, Vice partiledare Vänsterpartiet
Ana Süssner Rubin, ombudsman vårdförbundet, tidigare distriktsordförande för Vänsterpartiet Skåne

Hur stoppar vi hyreschocken? – Ett samtal om marknadshyror

Vänsterpartiet Malmö, Vänsterpartiet Helsingborg och Vänsterpartiet Skåne anordnade ett samtal mot marknadshyror med Vänsterpartiets Skånes riksdagsledamot och  bostadspolitiska talesperson Momodou Malcolm Jallow

Se hela samtalet här

Livesändningar och lokala event

Nooshi Dadgostars 1 maj tal

KL 11.45 genomför partiet centralt sin digitala sändning med bland annat tal av partiordförande Nooshi Dadgostar. Detta tal kommer även att sändas i SVT, men det händer mycket även före och efter talet så titta på partiets hela sändning på webben.

Se mer i eventet på Facebook här 

Malmö

Vi är människor, inte siffror – Solidaritet i välgång och kris.

Vänsterpartiet Malmö drar igång på söndagen den 25 april därefter kommer veckan att fyllas med en mängd aktiviteter anordnade av Vänsterpartiet Malmös olika utskott och grupper.

Det kommer att bli digitala samtal mot marknadshyror, kvinnors arbetsvillkor inom vård och omsorg, och arbetslivet och antirasism. Det anordnas en digital introduktionsträff för dig som är nyfiken på vad Vänsterpartiet Malmö gör! Det kommer bli banderoller och plakatmålning. Det kommer anordnas en guidad tur med Vänsterstudenter Malmö genom det röda Malmö samt cykelmanifestation! Det kommer finnas  quiz som berättar vilken typ av 1 maj-firare du är och möjlighet att dela dina bästa 1 maj-minnen på dina sociala medier! Det kommer också bli filmade tal och digital konsert med Mikael Wiehes

Läs mer i eventet på facebook här eller på Vänsterpartiet Malmös hemsida

Lund

På arbetarrörelsens högtidsdag kl 14.15 kommer det att hållas en digital manifestation med tal från lokala företrädare och musik från Vänsterpartiet Lund och Ung Vänster Lund

Läs mer i eventet på facebook här

Helsingborg

1 maj utställning. Se vår 1 maj utställning i skyltfönsterna vid Södergatan 65, Helsingborg, Läs texter, få boktips och se konst. Från 25/4-2/5

Cykeldemonstration på 1 maj. Pynta din cykel med slagord, rött tyg eller flaggor. Tillsammans tar vi en cykeltur (på ett Coronavänligt sätt) runt i Helsingborg.

Mötesplats: Gustav Adolfs Torg
Tid: 15:00
Om du behöver material, kontakta oss så hjälper vi dig.

Var med och skapa ett digitalt 1-maj tåg Skicka en bild eller en kort video där du håller en flagga/fana eller en skylt med ett budskap. Skicka till: [email protected]

Läs mer i eventet på facebook här eller på Vänsterpartiet Helsingborgs hemsida

Sjöbo och Tomelilla

Vänsterpartiet Sjöbo och Tomelilla sänder i samarbete med ABF Österlen förstamaj-tal kl 11.30-12 via Facebooksidan Vänsterpartiet Sjöbo

Skurup

Skurup genomför en digital sändning den 1 maj klockan 11:00-11:30 bestående av 100% coronasäkert och digitalt demonstrationståg med talare och flera musikinslag.

Håll utkik på Vänsterpartiet Skurups facebooksida

Simrishamn

Vandra med V!

Vi bjuder in till Coronasäker vandring i Simrishamns omgivningar den 1 maj. Håll utkik efter mer information!

 

 

 

Var med och dela

 

Det kommer också att komma upp massa spännande bilder och intervjuer inför 1 maj på Vänsterpartiets Skånes Facebook sida! Så håll koll och var med och dela så vi tillsammans får en riktigt uppmärksammad 1 maj!

 

Vill du se till att din partiförenings evenemang hamnar i listan med saker som händer så maila in den till [email protected] så ser vi till att lägga in den!

Dela den här sidan:

Kopiera länk